Σελίδες

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ένα ακόμη βήμα προς τη μείωση των δομών της δημόσιας διοίκησης


Η κατάθεση νομοσχεδίου για τη μείωση των δομών της δημόσιας διοίκησης τουλάχιστον κατά 30% πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με πρόσκληση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας.
 Στη συνάντηση πήραν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Υποδομών Μάκης Βορίδης, Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και Επικρατείας Παντελής Καψής.
 Σχετική επιστολή είχε αποστείλει ο κ. Ρέππας στους συναδέλφους του στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2011. Εξαιρούνται, λόγω ιδιαιτεροτήτων των δομών τους, τα υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.
Έπειτα από πεντάμηνη επεξεργασία, καταρτίστηκαν νέα Οργανογράμματα, τα οποία θα αποτελέσουν ενιαίο νομοσχέδιο, που θα προωθηθεί στη Βουλή.
 Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, τα κύρια οφέλη που προκύπτουν είναι:
  1. Μείωση των επικαλύψεων μεταξύ των υπηρεσιακών μονάδων των υπουργείων με το σαφέστερο προσδιορισμό των αρμοδιοτήτων τους.
  2. Εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση των υπηρεσιακών μονάδων στα διοικητικά ιεραρχικά επίπεδα (Γενική Δ/νση, Δ/νση. Τμήμα) και των αντίστοιχων θέσεων ευθύνης. Η εξοικονόμηση θα προέλθει από τη μείωση των καταβαλλόμενων επιδομάτων για τις θέσεις ευθύνης και από τη μείωση των λειτουργικών εξόδων.
  3. Σχεδιασμός λιτών διοικητικών δομών.
  4. Διαμόρφωση συνεκτικής διοικητικής οργανωτικής πυραμίδας.
  5. Σύσταση στις κεντρικές υπηρεσίες των Υπουργείων ενιαίας υποστηρικτικής μονάδας οικονομικών, διοικητικών και υπηρεσιών Πληροφορικής, επιπέδου Γενικής Δ/νσης, που θα εξυπηρετεί όλες τιε γενικές και ειδικές γραμματείες του Υπουργείου, επιτυγχάνοντας καλύτερο συντονισμό των πολιτικών, αποτελεσματικότερη διοίκηση του προσωπικού, βελτίωση του ελέγχου των δαπανών, οικονομίες κλίμακας και οφέλη από συνέργειες.

πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου