Σελίδες

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας καλεί τους εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να συμμετέχουν την Τετάρτη 9 Ιουλίου στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ.
Βασικό αίτημά μας είναι η απόσυρση του μέτρου της αξιολόγησης με την μορφή που έχει αποφασιστεί. Η επιβολή μιας αυθαίρετης αξιολόγησης, που κατηγοριοποιεί τους υπαλλήλους με τρόπο αντισυνταγματικό, αφού δεν στηρίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια μας, βρίσκει αντίθετους. Πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η αξιολόγηση με τρόπο αντικειμενικό, που θα στηρίζεται στην αποτίμηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων των υπαλλήλων. Αυτό θα επιτευχθεί με την περιγραφή των θέσεων, των καθηκόντων και τη στοχοθεσία. Πρέπει να ποσοτικοποιηθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και με βάση αυτούς τους δείκτες να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση.
Επίσης η αξιολόγηση δεν θα πρέπει να συνδεθεί με απολύσεις και μείωση μισθών, αλλά με την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης. Θα πρέπει να προχωρήσει η αντικειμενική αξιολόγηση των υπηρετούντων σε θέσεις ευθύνης και όχι με δομημένη συνέντευξη που ενέχει το στοιχείο της υποκειμενικότητας.
Η συλλογή υπογραφών για την αποχή από την συγκεκριμένη μορφή αξιολόγησης αγγίζει σε πανελλαδικό επίπεδο και τοπικό το 100%. Η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα τα τελευταία χρόνια είναι ανελέητη. Η περικοπή των μισθών και η μείωση των συντάξεων επίσης. Τα αποθεματικά των ταμείων μειώθηκαν δραματικά μετά το κούρεμα των ομολόγων, χωρίς αντίστοιχη ανακεφαλαιοποίησή τους όπως συνέβηκε με τις τράπεζες.
Με την πρόφαση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας , οδηγηθήκαμε σε εργασιακό μεσαίωνα και αύξηση της ανεργίας. Η ιδιωτικοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών μόνο αύξηση του κέρδους των ιδιωτών μπορεί να υποσχεθεί. Είμαστε ενάντια στην απελευθέρωση της ενέργειας που αποτελεί δημόσιο αγαθό. Επίσης η εμπειρία άλλων κρατών έδειξε ότι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Για όλα τα παραπάνω αιτήματα είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, το μόνο μέτρο αντίδρασης και αγώνα που έχουν οι υπάλληλοι στα χέρια τους. Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. μπροστά στο Διοικητήριο και θα ακολουθήσει πορεία.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Η Πρόεδρος
Λέκκα Νικολίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου