Σελίδες

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Νέος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ο Οδυσσέας Ντριβαλάς

Ο Οδυσσέας Ντριβαλάς αναλαμβάνει το τιμόνι της ΑΔΕΔΥ στη θέση του Κώστα Τσικρικά, ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του λόγω συνταξιοδότησης. Ειδικότερα, σε σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Τσικρικά και προχώρησε στην εκλογή -στη θέση του προέδρου- του κ. Ντριβαλά, ο οποίος προέρχεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Ο κ. Ντριβαλάς, στέλεχος με πλούσια συνδικαλιστική δράση, συμμετέχει στη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ από το 2006 και έχει προσφέρει από διάφορες θέσεις. Από τον Ιανουάριο του 2010 –μετά την εκλογή της νέας Διοίκησης της ΑΔΕΔΥ που προέκυψε από το 34ο Συνέδριο- κατείχε τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα, ενώ από τον Οκτώβριο του 2011 κατείχε και τη θέση του ενός εκ των τριών Αντιπροέδρων της ΑΔΕΔΥ.
Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ προχώρησε παράλληλα στην ανασυγκρότησή της από την οποία προέκυψε το εξής σχήμα:
Πρόεδρος: Οδυσσέας Ντριβαλάς
Αντιπρόεδρος: Δέσποινα Σπανού
Αντιπρόεδρος: Αντώνης Αντωνάκος
Γενικός Γραμματέας: Ηλίας Ηλιόπουλος
Οργανωτική Γραμματέας: Τάνια Καραγιάννη
Ταμίας: Κώστας Μπόικος.
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Κίτσιος
Μέλη: Αλέκος Αρβανιτίδης, Ερμής Κασσές, Σταύρος Κουτσιουμπέλης, Κώστας Μπέσης, Δημήτρης Μπράτης, Βέτα Πανουτσάκου, Σπύρος Παπασπύρος, Βασίλης Πολυμερόπουλος, Κώστας Τσικρικάς και Γιώργος Χαρίσης.
Η θέση του τρίτου αντιπροέδρου θα καλυφθεί, σύμφωνα με την απόφαση της Ε.Ε., στην επόμενη συνεδρίασή της. Σε ξεχωριστή ψηφοφορία, αποφασίστηκε ότι η αντιπρόεδρος, Δέσποινα Σπανού, αναπληρώνει τον πρόεδρο κωλυόμενο ή απόντα. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση εξετάστηκαν τέλος οι παρεμβάσεις του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος το επόμενο διάστημα και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με δεδομένες τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση Οργανισμών του Δημοσίου και απολύσεις εργαζομένων σε υλοποίηση των ήδη ειλημμένων δεσμεύσεών της προς την τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου