Σελίδες

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Βαρύ το τίμημα της γραφειοκρατίας: Σχεδόν 2% του ΑΕΠ και 80.000 θέσεις εργασίας!

Η γραφειοκρατία είναι μια από τις... παλιές «αμαρτίες» του Δημοσίου τομέα. Αν έχετε υπόψη σας, όμως, μόνο ουρές και ταλαιπωρίες, σκεφθείτε το ξανά καθώς είναι βαρύ και το οικονομικό τίμημα που πληρώνουμε!
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ε.Ε. και επικεφαλής κλιμακίου Αθηνών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Πολιτικής της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, η γραφειοκρατία «κοστίζει» στο Δημόσιο 1,7% του ΑΕΠ!
Ο ίδιος, μιλώντας σε Διεθνές συνέδριο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, πρόσθεσε ότι αν αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία του Δημοσίου και απλοποιηθούν οι διαδικασίες, θα ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία 80.000 θέσεων εργασίας!
Στο ίδιο συνέδριο, ο πρόεδρος του Invest in Greece, κ. Συγγρός, τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των χωρών, που έχουν εφαρμόσει τις περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις την τελευταία τριετία. Μάλιστα, υπογράμμισε πως οι επιδόσεις της Ελλάδας σε αυτό το πεδίο ξεπερνούν τις αντίστοιχες των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Λακασάς αναφέρθηκε σε «λάθος εθνικό στόχο» που για δεκαετίες είχε η Ελλάδα επικεντρώνοντας την πολιτική της στην συντήρηση ενός κρατικοδίαιτου μοντέλου και στη σύγκλιση των εισοδημάτων με τα ευρωπαϊκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου