Σελίδες

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Η Ελλάδα η τρίτη ακριβότερη χώρα του κόσμου στη βενζίνη

Το BBC έκανε αυτή την ειδική σελίδα στο site του, στην οποία υπάρχει ένας υπολογιστής όπου ο κάθε πολίτης του κόσμου, αφού επιλέξει τη χώρα του, στη συνέχεια μπορεί να βάλει το πόσο πλήρωσε τη βενζίνη τη τελευταία φορά που έβαλε στο αυτοκίνητο του, και αφού επιλέξει τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του, να δει το πόσο πλήρωσε την βενζίνη σε σχέση με τους υπόλοιπους ομοεθνείς του, πόσο θα του κόστιζε να γεμίσει το ρεζερβουάρ αλλά και το πόσο θα πλήρωνε εάν η τιμή της βενζίνης δεν επιβαρυνόταν με φόρους.
Στο Ford Modeo έβαλα αμόλυβδη βενζίνη με 1.70 ευρώ το λίτρο. Σύμφωνα με τον υπολογιστή αν ήθελα να γεμίσω πλήρως το 60 λίτρων ντεπόζιτο μου, θα έπρεπε να δώσω 102,00 ευρώ, ενώ αν η βενζίνη δεν επιβαρυνόταν από φόρους, θα πλήρωνα μόλις 42.60 ευρώ!
Στη συνέχεια από κάτω εμφανίζεται ένα διάγραμμα στο οποίο βλέπουμε ότι η Ελλάδα είναι πλέον η τρίτη ακριβότερη χώρα του κόσμου σε ότι αφορά τη τιμή της βενζίνης. Όπως θα δεις η χώρα με την μικρότερη τιμή στη βενζίνη είναι η Βενεζουέλα η οποία την πουλά μόλις 0,02 ευρώ το λίτρο (0,01 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο). Ακριβότερη χώρα είναι η Ιταλία ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ολλανδία. Η πρώτη 5άδα συμπληρώνεται από την Δανία και την Σουηδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου