Σελίδες

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων με αυτοπεποίθηση

Αυτοπεποίθηση λοιπόν. Ακούγεται εύκολο αλλά οι περισσότεροι νομίζουν ότι ή την έχεις ή δεν την έχεις.
Το ζήτημα είναι πως υπάρχει η δυνατότητα να αναπτύξεις -φυσικά μέσω εξάσκησης και επιμονής- κάποιες αρετές που έχουν οι άνθρωποι με υψηλή αυτοπεποίθηση.
Πρώτο και κυριότερο. Μάθε να παίρνεις την ευθύνη. Ναι η ζωή και οι καταστάσεις δεν είναι κάτι που ελέγχεις. Η αντίδρασή σου όμως σε ό,τι σου πετάει η ζωή στο δρόμο σου είναι αποκλειστικά και μόνο δική σου ευθύνη.
Οι άλλοι δεν οφείλουν να είναι τέλειοι. Ούτε εσύ είσαι. Οπότε άρχισε να δείχνεις κατανόηση για όσα συμβαίνουν γύρω σου, σταμάτα να είσαι επικριτικός και μάθε να κάνεις εποικοδομητική κριτική τη στιγμή που πρέπει.
Μάθε να αναγνωρίζεις και να επιβραβεύεις τους άλλους όταν κατορθώνουν κάτι. Μην υποτιμάς τη δύναμη του μπράβο και του συγχαρητήρια. Κανένας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση δεν απειλείται από την επιτυχία του άλλου.
Υπάρχουν στιγμές που έχεις να αντιμετωπίσεις προκλήσεις σε θέματα αρχής. Σε αυτές τις περιπτώσεις μην κάνεις εκπτώσεις. Μακροπρόθεσμα θα σε βλάψει. Είναι άλλο να είσαι συμβιβαστικός και συζητήσιμος και άλλο να υποχωρείς σε θέματα αρχής.
Και τέλος ο φόβος. Ολοι φοβόμαστε, όλοι ανησυχούμε αλλά οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση το κάνουν αλλιώς. Αποδέχονται το φόβο τους αλλά δεν του επιτρέπουν να τους κοκαλώσει να τους αποτρέψει από το να προχωρήσουν.
Κι αυτό γιατί έχουν στόχους. Γνωρίζουν ότι στην πορεία τους θα βρουν εμπόδια, θα πρέπει κάποιες φορές να κάνουν πίσω, θα απογοητευθούν αλλά ο στόχος παραμένει μπροστά στα μάτια τους.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου