Σελίδες

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ξεκινά η κινητικότητα στους ΟΤΑ

Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης δρομολογείται η μετάταξη μονίμων υπαλλήλων των δήμων, της ΚΕΔΕ, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων(ΠΕΔ) και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) σε κενές ή συνιστώμενες με την πράξη μετάθεσης θέσεις, σε αντίστοιχο κλάδο ή ειδικότητα άλλων ΟΤΑ α' και β' βαθμού.
Η ΚΥΑ που υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Διοικητική Μεταρρύθμισης, Γιάννης Μιχελάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, προβλέπει, δε, και την αρνητική μοριοδότηση των υπαλλήλων για τους οποίους έχουν εκδοθεί τελεσίδικες πειθαρχικές αποφάσεις, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν διαγραφεί από το προσωπικό τους μητρώο.
Πρόθεση της κυβέρνησης είναι στο πρόγραμμα αυτό να ενταχθούν τουλάχιστον 4000 υπάλληλοι σε δήμους και περιφέρειες, προκειμένου να υπάρξει κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών και καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.
Με την ΚΥΑ που υπογράφηκε στις 10 Φεβρουαρίου ξεκινά επισήμως η ενδοδημοτική κινητικότητα. Προσδιορίζεται, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η διαδικασία επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων, τα προσόντα και τα μόρια βαθμολόγησης, ο καθορισμός θέσεων και η διαδικασία μετάταξης, αλλά και οι πειθαρχικές ποινές.

Προγράμματος Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου