Σελίδες

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Οι «πλούσιοι και φτωχοί» αξιωματούχοι της ΕΕ: Πόσα πληρώνονται εκείνοι που επιβάλλουν την λιτότητα

Είναι εκείνοι που λαμβάνουν τις μεγάλες αποφάσεις και εκείνοι που αποφάσισαν να «σφίξουν το ζωνάρι» των Ευρωπαίων πολιτών για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι οι ίδιοι είναι αρκετά υψηλόμισθοι. Ωστόσο, πόσο υψηλόμισθοι είναι;
Το περιοδικό European Voice δημοσίευσε έναν κατάλογο με τις ετήσιες απολαβές των υψηλόβαθμων αξιωματούχων, όπου την πρώτη θέση κατέχει ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, με μισθό 340.124 ευρώ, δηλαδή 31.777 ευρώ την μήνα.
Οι απολαβές του είναι υπερδιπλάσιες από αυτές της προέδρου της αμερικανικής Fed, Τζάνετ Γέλεν, υψηλότερες από αυτές του γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν (κατά 27%) αλλά και από προέδρους και πρωθυπουργούς χωρών της ΕΕ.
Μια χαρά τα καταφέρνουν και ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, οι οποίοι πληρώνονται με 321.240 ευρώ ετησίως.
Στην ίδια μισθολογική κατηγορία βρίσκεται και ο Έλληνας Βασίλειος Σκουρής, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον, κερδίζει 24.793 ευρώ (μεικτά) μηνιαίως, δηλαδή 297.516 ευρώ ετησίως.
Σύμφωνα με τον κατάλογο οι ριγμένοι της υπόθεσης είναι οι αρχηγοί κρατών που κερδίζουν λιγότερα ακόμη και από έναν Ευρωπαίο Επίτροπο.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πληρώνεται με 14.443 ευρώ μεικτά μηνιαίως, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με 14.910 ευρώ μηνιαίως, η Γερμανίδα καγκελάριος,Άνγκελα Μέρκελ με 17.016 ευρώ το μήνα και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι με 17.280 ευρώ.
Στην τελευταία θέση της κλίμακας, βρίσκονται οι ευρωβουλευτές, με 7.957 ευρώ μηνιαίως και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου