Σελίδες

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Εξελιγμένο κινητό αντί μεταπτυχιακού

Μια φορά και έναν καιρό τα κινητά και άλλες συσκευές, που χωράνε στις τσάντες μας όπως τα tablets, είχαν γίνει όχι απλά προέκταση του χεριού μας, αλλά πιστοί σύμβουλοί μας καθώς μπορούσαν και μας υπενθύμιζαν ακόμα και την παραμικρή εκκρεμότητα.
Και έτσι μετά από κάποια χρόνια, το 2014, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο The Journal of Product Innovation Managment, έδειξε ότι τα εξελιγμένα, high tech gadgets (από κινητά μέχρι wearables) λειτουργούν σαν προσόν για την ανεύρεση εργασίας!
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα άτομα που απλά έχουν στην κατοχή τους μια τεχνολογικά εξελιγμένη συσκευή, αποπνέουν ένα αέρα αυτοπεποίθησης, ενώ ταυτόχρονα υποδηλώνουν πως είναι ανοιχτοί σε πολλές καινοτόμες ιδέες και δεν φοβούνται να ρισκάρουν.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με μια σειρά "πειραμάτων". Μερικοί υποψήφιοι ηθοποιοί μαγνητοσκοπήθηκαν κατά την διάρκεια μια συνέντευξης τους στην οποία εκτός των άλλων τους ζητήθηκε να κρατήσουν κάποιες σημειώσεις. Οι περισσότεροι εργοδότες προτίμησαν αυτούς που σημείωσαν σε οποιοδήποτε είδους ηλεκτρονικό σημειωματάριο, σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς τύπους που κρατούσαν σημειώσεις στο κλασικό τετραδιάκι.
Επίσης την προσοχή πολλών εργοδοτών τράβηξαν τα βιογραφικά, όπου στον τομέα "Ενασχολήσεις και Ενδιαφέροντα", κοινώς χόμπι, αναφέρονταν οτιδήποτε σχετικό με την ενασχόληση ή την χρήσης εξελιγμένης τεχνολογίας.
Η έρευνα έδειξε μάλιστα ότι οι γυναίκες που είχαν καλή σχέση με την τεχνολογία, ήταν νούμερο ένα στην λίστα προτίμησης των εργοδοτών.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργοδότες επηρεάστηκαν θετικά και μόνο από την κατοχή ενός high tech gadget, χωρίς να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στο αν ο υποψήφιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει και να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που του προσφέρει.
Φυσικά και τα αποτελέσματα της έρευνας δεν είναι απόλυτα για τους απανταχού εργοδότες. Ο κάθε ένας προσωπικά θέτει τις προτεραιότητες του είτε είναι εργαζόμενος, υποψήφιος ή εργοδότης. Σε καμία περίπτωση ένα μεταπτυχιακό ή οποιοδήποτε άλλο προσόν δεν μπορεί να αντικατασταθεί από την κατοχή μιας συσκευής. Απλά όλοι μας, αργά ή γρήγορα, θα χρειαστεί να συμβαδίσουμε με την νέα τεχνολογική πραγματικότητα στην οποία ζούμε.

Πηγή:http://mashable.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου