Σελίδες

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Υπέρ της κινητικότητας εντός της ίδιας Περιφέρειας οι Περιφερειάρχες

Η στρατιά των προθύμων της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής με επιστολή τους προς τους Υπουργό Εσωτερικών και Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αφού αναφέρουν τις δυσκολίες που έχουν από την έλλειψη προσωπικού για να υλοποιήσουν τα αναπτυξιακά τους οράματα, ζητούν να εξαιρεθούν οι υπάλληλοι των Περιφερειών από τις διατάξεις για τη διαθεσιμότητα αλλά να διευκολυνθεί η κινητικότητά τους μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων της ίδιας Περιφέρειας. Δηλαδή εκεί που είχες και μια μικρή πιθανότητα να μην διαλύσεις το σπίτι σου αυτοί επιμένουν να το διαλύσεις
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 15 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 115 26,
Τηλ: 213-2144700, Fax: 210-7778992,
 E-mail:info@enpe.gr www.enpe.gr

Αθήνα: 5 Ιουλίου 2013 
ΑΠ: 741 
Προς:  Κο Ιωάννη Μιχελάκη, Υπουργό Εσωτερικών 
Κο Κυριάκο Μητσοτάκη Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης 

Θέμα: Προσωπικό Περιφερειών.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Όπως προκύπτει από τα απογραφικά στοιχεία του Υπουργείου σας, τα οποία πρόσφατα δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι Περιφέρειες, σε σχέση με τον όγκο των αρμοδιοτήτων που ασκούν σε συνδυασμό με τη χωρική τους έκταση, απασχολούν μη επαρκές αριθμητικά προσωπικό.
Συγκεκριμένα από την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων προκύπτει ότι ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων στις περιφέρειες είναι μόλις 14.497.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ 1360
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2512
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 515
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1037
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 722
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 892
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 1158
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 462
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2282
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 1034
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 537
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 1031
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 955
Σύνολο 14497

Περαιτέρω, η μη επάρκεια προσωπικού συνδυαζόμενη με την έλλειψη στελεχών αυξημένων προσόντων, συμβάλλει στον περιορισμό των δυνατοτήτων των δευτεροβάθμιων ΟΤΑ να αξιοποιήσουν στο έπακρο τους προγραμματικούς τους στόχους, να απορροφήσουν κοινοτικά κονδύλια και να υλοποιήσουν γενικά αναπτυξιακά προγράμματα. Πρόσθετες δυσλειτουργίες ανακύπτουν από την έλλειψη δυνατοτήτων κινητικότητας των υπαλλήλων της Περιφέρειας, εντός των ορίων αυτής, οι οποίοι μπορεί να ανήκουν στον ίδιο δευτεροβάθμιο ΟΤΑ εντούτοις δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα της ίδιας Περιφέρειας.
Με βάση τα παραπάνω παρακαλούμε να δρομολογηθούν οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε αφενός να εξαιρεθούν οι υπάλληλοι των Περιφερειών από τις διατάξεις για τη διαθεσιμότητα αφετέρου να διευκολυνθεί η κινητικότητά τους μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων της ίδιας Περιφέρειας. 

Με εκτίμηση 
Ο Πρόεδρος 
Ιωάννης Σγουρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου