Σελίδες

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Σημαντικές συμμετοχές στο TEDxKalamata 2013

Αντίστροφα μετρούν πλέον οι μέρες για το 2o TEDxKalamata. Μετά την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση τον περασμένο Δεκέμβριο, η 20μελής ομάδα του TEDx της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα διήμερο με μοναδικές εμπειρίες για όλους όσοι το παρακολουθήσουν. Το αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας, αλλά και το Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης είναι οι χώροι που επελέγησαν για την διεξαγωγή του νέου TEDx.
18 ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, και οραματιστές από επτά χώρες του κόσμου θα παρουσιάσουν και θα προτείνουν στους πολίτες της Μεσσηνίας, της Πελοποννήσου και της Ελλάδας τρόπους ένταξης βέλτιστων πρακτικών και καινοτόμων ιδεών σε μία νέα γενναία πόλη.
Μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί οι 11 από τους συνολικά 18 ομιλητές του διημέρου.
1. Ανδρέας Ραπτόπουλος Φανταστείτε ένα δίκτυο μη-επανδρωμένων αυτόνομων πτητικών συσκευών που ξεπερνά κάθε δυσκολία προσβασιμότητας, παρέχοντας βασικά αγαθά σε απομακρυσμένα ή δυσπρόσιτα μέρη.
Ο Ανδρέας Ραπτόπουλος, συνιδρυτής & CEO της Matternet, το εκανε πράξη και μας έκανε περήφανους στο TEDGlobal 2013.


2. Rokhaya Diallo H Γαλλίδα Rokhaya Diallo, με γονείς από τη Σενεγάλη και τη Γκάμπια, χρησιμοποιεί το χιούμορ ώστε να καταπολεμήσει τη μάστιγα του ρατσισμού που πλήττει και την Ελλάδα του 2013.
Δημοσιογράφος, ακτιβίστρια, συγγραφέας και ιδρύτρια της οργάνωσης Les Indivisibles, έχει ψηφιστεί στην 36η θέση των Γαλλίδων με την μεγαλύτερη επιρροή και έχει τιμηθεί από παγκόσμιους οργανισμούς για την δράση της κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων.

 
3. Safak Pavey Η Safak Pavey, αποτελεί την πρώτη γυναίκα με ειδικές ανάγκες - μέλος του Τουρκικού Κοινοβουλίου που αγωνίστηκε για να προβάλλει την σιωπηλή κοινότητα των ΑμΕΑ στη χώρα της. Τονίζει την αναγκαίοτητα αλλαγής στάσης απέναντι στα άτομα με αναπηρία προασπίζοντας το δικαίωμά τους για "προσβασιμότητα χωρίς αποκλεισμούς".
Γνωστή για το διεθνές της έργο στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ανθρωπιστική βοήθεια και την οικοδόμηση της ειρήνης, εργάστηκε στο γραφείο της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και έχει τιμηθεί με εθνικά και διεθνή βραβεία μεταξύ των οποίων του πιο "Εξέχοντος Νεαρού Προσώπου του Κόσμου" το 2011 από το Διεθνές Επιμελητήριο Νέων και το "Διεθνές Βραβείο Γυναικείου Θάρρους" το 2012 απο την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Hillary Clinton και την πρώτη κυρία Michelle Obama.

 
4. Κώστας Πολυχρονόπουλος O Κώστας Πολυχρονόπουλος, παρά τις προσωπικές δυσκολίες, γεμάτος κουράγιο και αισιοδοξία, κάνει πράξη το όραμα για τον "Αλλο Ανθρωπο", της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας.
Εχει ήδη ανοίξει τις πόρτες της Kοινωνικής του Kουζίνας σιτίζοντας 3.000 άνεργους μέχρι τώρα και έρχεται για να μοιραστεί την ιστορία του σε έναν νέο, γενναίο κόσμο σα το δικό μας.



 5. Αρης Μεσσήνης Ο Αρης Μεσσήνης, επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) και στέλεχος του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press, αποτυπώνοντας την τρέλα του πολέμου στη μάχη της Σύρτης στη Λιβύη, τιμήθηκε με το βραβείο Bayeux-Calvados για πολεμικούς ανταποκριτές και οι φωτογραφίες του από τα πεδία των μαχών στο εξωτερικό και τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα κάνουν το γύρω του κόσμου.


 
6. Martijn Arets Ο Martijn Arets το 2012 τιμήθηκε ως ένας από τους 40 πλέον ελπιδοφόρους Ευρωπαΐους επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "40 under 40".
Το 2011 ταξίδευε επί 5 μήνες με ένα Volkswagen T2 Campervan συναντώντας ηγέτες και ιδρυτές 20 αυθεντικών ευρωπαϊκών εταιρειών. Στη συνέχεια έγραψε το βιβλίο Brand Expedition και ήταν ο πρώτος που κατάφερε να συγκεντρώσει μέσω crowd-funding 20,000 ευρώ σε 10 εβδομάδες από 171 επενδυτές για να εκδόσει την αγγλόφωνη έκδοση του βιβλίου. Η πρωτοβουλία αυτή του έδωσε το τίτλο του “Ολλανδού Επιχειρηματία 2011”.

 
7. Fred Pearce Συγγραφέας και δημοσιογράφος με έδρα το Λονδίνο, ασχολείται ως συντάκτης και σύμβουλος περιβαλλοντικών θεμάτων σε πληθώρα αγγλικών και αμερικανικών περιοδικών όπως το "New Scientist", "The Guardian", "National Geographic" και το "Washington Post" και έχοντας ήδη το τίτλο του Καλύτερου Βρετανού Δημοσιογράφου για το περιβαλλον το 2001, κέρδισε to 2011 Bραβείο Δημοσιογραφίας από το @Association of British Science Writers. Σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται, ο Fred Pearce θα μιλήσει για τις γενναίες συνειδητοποιήσεις που χρειάζεται να κάνουμε για την κλιματική αλλαγή και τα μεγάλα περιβαλλοντικά θέματα του 21ου αιώνα. 
8. Πέτρος Θέμελης Ο Πέτρος Θέμελης, αρχαιολόγος και διευθυντής των ανασκαφών για την αναστύλωση της αρχαίας Μεσσήνης, αναβιώνει το χώρο όπου γίνονταν οι συναντήσεις, οι συζητήσεις και οι λήψεις των αποφάσεων των πολιτών στο παρελθόν και παραδίδοντάς τον σε εμπνευσμένους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, ανοίγει τις πόρτες του στο μέλλον συγκεντρώνοντας καινοτόμες ιδέες που βάζουν στο προσκήνιο την όμορφη πόλη της Καλαμάτας. 
9. Φώτης Αντωνόπουλος O Φώτης Αντωνόπουλος, επικεφαλής καινοτομίας στην ATCOM SA, το μεγαλύτερο Web Agency στην Ελλάδα, ίδρυσε και διευθύνει το www.OliveShop.com, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης προϊόντων ελιάς, όπως το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φυσικά οργανικά καλλυντικά ελιάς, εξάγοντάς τα σε όλο τον κόσμο. Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (Ε.Σ.Η.Ε. ή GR.EC.A) και της Επιτροπής Παρακολούθησης Διεθνών Τάσεων στο Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (Σ.Ε.Κ.Ε.Ε.), έβαλε στο προσκήνιο τους τομείς των αγροτικών προιόντων και, χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία στο OliveShop του, ανέδειξε τα τοπικά αγαθά και άνοιξε δρόμους για τους Ελληνες δείχνοντας ότι δεν χρειάζεται να εγκαταλείψουν τη χώρα για να βρουν δουλειά. 
10. David Sim Ο κορυφαίος Σκoτσέζος αρχιτέκτονας David Sim, είναι partner του παγκοσμίου φήμης γραφείου αστικού σχεδιασμού Gelh Architects [www.gelharchitects.com], βασική δράση του οποίου αποτελεί η αναδιοργάνωση πόλεων γύρω από τους πεζούς και τους ποδηλάτες. Το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, η Μελβούρνη, η Κοπεγχάγη είναι μερικές απο τις πόλεις που έχουν ζητήσει τις υπηρεσίες του! Εμπνευσμένος ακαδημαϊκός και ομιλητής, αντιμετωπίζοντας τις παγκόσμιες τάσεις με μια πιο ανθρωποκεντρική προσέγγιση, ο κορυφαίος αρχιτέκτονας έρχεται στην Ελλάδα και το @TEDxKalamata για να μας παρουσιάσει πώς οι πόλεις μπορούν να αναπτυχθούν με βασικό άξονα τους πεζούς και ποδηλάτες, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας! 
11. Δώρα Γιαννίτση Η Δώρα Γιαννίτση είναι διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού με έδρα τη Μόσχα, ενός μη κερδοσκοπικού κοινωνικού οργανισμού με σκοπό τη διαφύλαξη και την διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στη Ρωσία.
Παρουσιάζοντας τις νέες ιδέες, τα προγράμματα και το όραμα του κέντρου, θα επικεντρωθεί στο πώς μπορεί ο καθένας μας, με δική του πρωτοβουλία, να διαδώσει το υγιές και φωτεινό κομμάτι της Ελλάδας που είναι ο πολιτισμός και οι διαχρονικές αξίες που διαπνέουν τον Ελληνισμό και αποτελούν τον αντίλογο σε όσα περιγράφονται στα διεθνή ΜΜΕ για τη χώρα μας τα τελευταία 3 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το TEDxKalamata 2013 είναι το πρώτο TEDx παγκοσμίως που γίνεται σε αρχαιολογικό χώρο, το πρώτο εν Ελλάδι που γίνεται καλοκαίρι σε ανοιχτό χώρο. 

Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου