Σελίδες

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Συνάντηση με περιφερειάρχες

O. Σ. Υ. Α. Π. Ε. 
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΥΑΠΕ, έπειτα από αίτημά του, συναντήθηκε με το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) στις 17-07-2013 και συζήτησαν τα θέματα της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής με αιχμή τις Απολύσεις και Διαθεσιμότητες των υπαλλήλων που υλοποιούνται. 
H ΟΣΥΑΠΕ τόνισε ότι η Δημόσια Διοίκηση με τη δήθεν “αξιολόγηση” των δομών, τις απολύσεις και την «κινητικότητα» των υπαλλήλων οδηγείται από την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. στην προσαρμογή του δημόσιου τομέα στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, μέσα από τη μείωση των αρμοδιοτήτων του και την εκχώρησή τους σε ιδιώτες. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελούν οι εξελίξεις στις αρμοδιότητες των Δ/νσεων Ανάπτυξης, Υγείας και Τεχνικού Ελέγχου. 
Δηλώσαμε ότι είμαστε αντίθετοι όχι μόνο στις αξιολογήσεις και τις διαθεσιμότητες-απολύσεις, αλλά και στην νομοθετική ρύθμιση που ζήτησε η ΕΝΠΕ από τον υπουργό Εσωτερικών για να μετακινούν οι Περιφερειακές Αρχές υπαλλήλους (χωρίς αίτηση των υπαλλήλων) από μία περιφερειακή ενότητα σε άλλη, δηλαδή όποτε θέλουν και όπου θέλουν. 
Τονίσαμε ότι θα μας βρουν απέναντι σε κάθε τέτοια προσπάθειά τους, που υλοποιεί τις κατευθύνσεις του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και της κυβέρνησης, απέναντι στη λογική των «αξιολογήσεων» και του πλεονάζοντος προσωπικού. 
Το γεγονός ότι ο αριθμός των εργαζομένων στις Περιφέρειες δεν επαρκεί, δεν μπορεί να αποτελεί το άλλοθι για να προσθέσουν στους εργαζόμενους κι άλλα προβλήματα, οικονομικά και οικογενειακά. Εξάλλου οι ίδιοι υλοποίησαν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και τους μετέπειτα νόμους με τους οποίους καταργήθηκαν οργανικές θέσεις, σταμάτησαν και απαγορεύτηκαν οι προσλήψεις. 
Επίσης στη συζήτηση θέσαμε και το ζήτημα των πειθαρχικών διώξεων για ζητήματα που δεν έχουν σχέση με την υπηρεσιακή μας σχέση (συνδικαλιστική και πολιτική δράση), καθώς και για την ανάγκη νομικής μας κάλυψης για την άσκηση των υπηρεσιακών μας καθηκόντων. Καλέσαμε την ΕΝ.Π.Ε και τους Περιφερειάρχες: 
  • Να μην νομιμοποιήσουν και να μην υπογράψουν καμιά απόλυση εργαζομένου. 
  • Να ανακαλέσουν το αίτημά τους για νομοθετική ρύθμιση για τις «μεταθέσεις-μετακινήσεις» προσωπικού από ΠΕ σε ΠΕ. 
  • Να μην συνεισφέρουν στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής μέσα από τις διαδικασίες της λεγόμενης “αξιολόγησης”, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων. 


Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου