Σελίδες

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Κάλεσμα στην κινητοποίηση της ΟΛΜΕ την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 18.30 στην Πανελλαδική Συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή που οργανώνει η ΟΛΜΕ στα γραφεία της (Ερμού και Κορνάρου 2) ενάντια στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το Λύκειο.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διαπιστώνει ότι η έναρξη του νέου σχολικού έτους βρίσκει τη δημόσια εκπαίδευση:
•· Με δραματική μείωση (33% από το 2009) των δαπανών της.
•· Με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εξαθλιωμένους οικονομικά και εργασιακά, οι οποίοι βιώνουν τη μόνιμη πλέον απειλή της απόλυσης και του νέου αυταρχικού πειθαρχικού δικαίου.
Είναι, όμως, ολοφάνερο ότι καμιά σοβαρή αλλαγή στην Εκπαίδευση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την αναγκαία αύξηση των δαπανών για την παιδεία και την ουσιαστική, πολύπλευρη στήριξη των εκπαιδευτικών. Και τα δύο αυτά στοιχεία, δυστυχώς, έχουν θυσιαστεί στην πολιτική του Μνημονίου, που επιδιώκει τη βαθμιαία συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης και την παράδοσή της στην ιδιωτική κερδοσκοπία.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εντάσσει στο πλαίσιο των πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων της το αίτημα της υπεράσπισης της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Οι ενωτικοί και μαζικοί αγώνες των εκπαιδευτικών, όλων των εργαζομένων και ολόκληρου του λαού μας, είναι η μόνη ελπίδα τούτη την ώρα, για να υπερασπιστούμε τα κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα.
Καλούμε τα Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να πάρουν πρωτοβουλίες μαζί με τους εκπαιδευτικούς φορείς για την υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Όχι στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας 
Καμιά κατάργηση σχολείου 
Καμία διαθεσιμότητα - απόλυση 
 Να καταργηθεί ο ν. 4172/2013 
Όχι στις απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών 
Κανείς μαθητής δεν περισσεύει 
Κανείς εργαζόμενος δεν περισσεύει 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου