Σελίδες

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ένταση κατά τη λήξη του Εκτάκτου Συνεδρίου της ΕΝΠΕ

Ένταση, που κινδύνευσε να εξελιχθεί σε επεισόδιο αλλά αποσοβήθηκε χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων, επικράτησε κατά τη λήξη των εργασιών του Εκτάκτου Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Αφορμή αποτέλεσε ψήφισμα των Περιφερειακών Συμβούλων Δημήτρη Βαρελά, Κώστα Διάκου (από την Περιφέρεια Αττικής) και Χρήστου Σταυρόπουλου (από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) το οποίο ζητούσε «να καταδικασθεί η συμπεριφορά του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου».
Όπως αναφέρουν στο ψήφισμα τους «ο κ. υπουργός ευρισκόμενος στο βήμα του Συνεδρίου διεκόπη από διεκδικητικά συνθήματα ολιγάριθμων υπαλλήλων των Περιφερειών, που διήρκησαν ελάχιστο χρόνο. Αφού χαρακτήρισε σόου τη διαμαρτυρία τους, τη συνέδεσε, περιέργως τουλάχιστον, με τη δράση της Χρυσής Αυγής. Με πρόσχημα την αντίδραση μερικών συνέδρων αποχώρησε περιφρονώντας τους διακόσιους και πλέον συνέδρους από όλη τη χώρα που περίμεναν την τοποθέτησή του. Όταν ο καθ' ύλη αρμόδιος υπουργός, στο Συνέδριο για τα οικονομικά των Περιφερειών, συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο, το μέλλον της αιρετής Περιφέρειας προβλέπεται δυσοίωνο».
Έντονα αντέδρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, ο οποίος είχε λεκτική αντιπαράθεση με τον κ. Βαρελά. Απευθυνόμενος στον κ. Διάκο, ο κ. Δακής του ζήτησε να δηλώσει «εάν ανήκει στα άκρα». Ο κ. Διάκος απάντησε ότι «αυτό το έκαναν μόνο στη Μακρόνησο. Η δήλωση του υπουργού με υπονοούμενα ταύτισης των υπαλλήλων με επιλογές της Χρυσής Αυγής ενισχύει απαραδέκτως τη θεωρία των δυο άκρων».
Στη συνέχεια ανταλλαχθήκαν βαριοί χαρακτηρισμοί και η κλιμάκωση της έντασης αποφεύχθηκε χάρη στην παρέμβαση των πιο ψύχραιμων.
Πριν από το επεισόδιο, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός διάβασε δημοσίως τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών και στη συνέχεια ανέγνωσε τη δική του απάντηση. Όπως σημειώνει ο κ. Σγουρός στην απάντησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών: «Με αφορμή την αποχώρηση του υπουργού Εσωτερικών από το συνέδριό μας, θεωρώ υποχρέωσή μου να απευθυνθώ προς τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών. Η Ένωση Περιφερειών αποφάσισε τη διεξαγωγή του συνεδρίου για τα Οικονομικά των Περιφερειών. Δυστυχώς, τις απαντήσεις που αναμέναμε δεν τις ακούσαμε εξαιτίας της αποχώρησης του υπουργού. Περιμένουμε από την κυβέρνηση τη συνέχιση του διαλόγου που σήμερα δεν έγινε, χωρίς ευθύνη των Περιφερειών. Περιμένουμε τις ουσιαστικές απαντήσεις για την οικονομική αυτοτέλεια των Περιφερειών και ζητάμε εκ νέου συνάντηση με τον πρωθυπουργό».

Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου