Σελίδες

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινό δελτίο τύπου Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
ΑΧΑΪΑΣ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΗΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 έγινε κοινή σύσκεψη των ΔΣ των εργαζομένων στις ΠΕ της ΠΔΕ με την ευκαιρία της συνεδρίασης της επιτροπής αξιολόγησης δομών την οποία έχει ορίσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.
Κοινή διαπίστωση της σύσκεψης ήταν πως η Κυβέρνηση μέσω του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ένα και μοναδικό στόχο. Να απαξιώσει την δημόσια περιουσία και τις δημόσιες υπηρεσίες προκριμένου να αποδοθούν έναντι πινακίου φακής στον Ιδιωτικό τομέα.
Σ’ αυτά πλαίσια χρησιμοποιεί κάθε μέσο προκειμένου να προχωρήσει σε 25000 απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων μέχρι και το τέλος του 2014 καθώς επίσης να εκποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερες Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας καθώς επίσης και την ακίνητη Δημόσια Περιουσία. Για να πετύχει τους σκοπούς της μετέρχεται διάφορων τεχνασμάτων όπως η σύσταση επιτροπών αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών τις οποίες μέσω των τοπικών Αρχών (Περιφερειάρχης) στελεχώνει με Υπαλλήλους – Διευθυντικά στελέχη. Στην περίπτωση της αξιολόγησης των Περιφερειών η μοναδική επιτροπή αξιολόγησης που λειτουργεί πανελλαδικά είναι αυτή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Σε καμία άλλη Περιφέρεια δεν έχει προχωρήσει η ανάλογη διαδικασία. Και διερωτόμαστε. Τι εξυπηρετεί η συνέχιση της λειτουργίας της μοναδικής αυτής επιτροπής; Μόνο το στόχο της αξιολόγησης δεν εξυπηρετεί, την οποία ποτέ οι εργαζόμενοι δεν έχουν αρνηθεί. Το μοναδικό που εξυπηρετεί είναι να προσφέρει πολιτικό άλλοθι και στήριγμα στα αδηφάγα σχέδια της Κυβέρνησης , της «Τροϊκα» και μέσω αυτών , των διεθνών οικονομικών συμφερόντων που κρύβονται πίσω απ’ αυτούς.
Τους προβληματισμούς αυτούς τους θέσαμε στη επιτροπή που είχε προαναγγείλει τακτική συνεδρίαση και καλέσαμε τα μέλη της επιτροπής να παραιτηθούν από αυτό το έργο το οποίο σαν κατάληξη θα έχει τη νομιμοποίηση των απολύσεων ανεξάρτητα από το πόρισμα στο οποίο θα καταλήξει. Το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό, δεν σχετίζεται – παρά τις περί του αντιθέτου κραυγές- με τη βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών αλλά στοχεύει στο εκπατρισμό κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας, στην τρομοκράτηση των εργαζομένων και στην απαξίωση της υπόστασής τους. Θέσαμε επίσης τον προβληματισμό για κήρυξη στάσεων εργασίας τις ημέρες και ώρες συνεδρίασης της επιτροπής προκειμένου να διευκολυνθούν τα μέλη της ματαιώνοντας τις συνεδριάσεις τους.
Τα μέλη της επιτροπής δεν συμφώνησαν με την πρόταση των ΔΣ ισχυριζόμενοι πως εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία μετά τον ορισμό τους από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας καθώς επίσης πιστεύουν πως με το πόρισμά της η επιτροπή θα συμβάλλει στην αναδιάρθρωση της Περιφέρειας προς το συμφέρον των υπαλλήλων.
Τους προβληματισμούς αυτούς τα ΔΣ των συλλόγων αποφάσισαν να τους θέσουν, σε κοινή παράσταση, στον Περιφερειάρχη κατά το διήμερο των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ την 18 και 19 Σεπτέμβρη.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ 48 ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙ Η ΑΔΕΔΥ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στην έδρα της ΠΔΕ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΟΥΝ ΤΑ ΔΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου