Σελίδες

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΑΔΕΔΥ: Αποφάσισε πανελλαδική απεργία στις 9 Ιουλίου

Πανελλαδική απεργία σε όλο το Δημόσιο στις 9 Ιουλίου, με συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα, αποφάσισε το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των συλλόγων για να αποφασισθεί η πορεία των κινητοποιήσεων τους.
Η ΑΔΕΔΥ προχώρησε σε αυτή την απόφαση καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, "διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της αναδιανομής του πλούτου και της διάλυσης των τελευταίων αναχωμάτων εργασιακών δικαιωμάτων και κοινωνικής προστασίας. Συνεχίζει την πολιτική της συρρίκνωσης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών με κατάργηση δομών και υπηρεσιών. Εκχωρεί νευραλγικής σημασίας τομείς του κοινωνικού κράτους (υγεία, παιδεία, δομές αυτοδιοίκησης, ενέργεια, νερό κλπ) στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο".
Εκτιμά ότι με το "νομοσχέδιο επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο, η κυβέρνηση προετοιμάζει νέα έφοδο στις θέσεις ευθύνης προσπαθώντας να ελέγξει πλήρως τη διοικητική ιεραρχία και να επιβάλλει πλήρη συμμόρφωση προς τα μνημονιακά σχέδια στο χώρο του δημοσίου συνεχίζοντας και διευρύνοντας τον ασφυκτικό κομματικό έλεγχο".
Ταυτόχρονα το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ κήρυξε τη Δευτέρα 30 Ιούνη ημέρα Πανελλαδικής Δράσης και καλεί "όλους τους Γενικούς Διευθυντές μα μην εκδώσουν αποφάσεις επιμερισμού ποσοστών και να μη συντάξουν εκθέσεις αξιολόγησης, τους συναδέλφους να μη συμπληρώσουν τα φύλλα αυτοαξιολόγησης και να τα παραδώσουν στα σωματεία τους, τους Διευθυντές να μη συντάξουν εισηγήσεις αξιολόγησης των υπαλλήλων τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου