Σελίδες

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Άνοιξε πάλι το δημόσιο ΚΤΕΟ αφού χάθηκαν μεγάλα έσοδα για το κράτος

Ανοιχτό είναι και πάλι το δημόσιο ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη. Χρειάστηκε να περάσουν 20 μήνες για να πάρει μια απλή πιστοποίηση… Η πιστοποίηση κόστισε 39.000 ευρώ ενώ τα έσοδα που έχασε το κράτος κυμαίνονται στα 700.000 ευρώ!
Ο Δημήτρης Φαββατάς, συνδικαλιστής στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας, σε δηλώσεις του τόνισε ότι για το χρόνο που χάθηκε και για τα έσοδα που απώλεσε το δημόσιο, υπεύθυνοι είναι το ίδιο το υπουργείο Μεταφορών και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να φροντίσουν ώστε η πιστοποίηση να δοθεί μέσα σε λίγες μέρες και όχι σε 20 μήνες.
Το μόνο πρόβλημα, σημείωσε ο Δημήτρης Φαββατάς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, είναι η έλλειψη πίστωσης παραβόλων. Τόνισε όμως ότι για τη ρύθμιση του προβλήματος, που ευελπιστεί ότι θα αντιμετωπιστεί άμεσα οριστικά, φροντίζουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι του ΚΤΕΟ.
Ο Δημήτρης Φαββατάς απεύθυνε κάλεσμα στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Μεσσηνίας να εμπιστευτούν για τον έλεγχο των οχημάτων τους το δημόσιο ΚΤΕΟ, σημειώνοντας ότι διαθέτει σύγχρονο και αξιόπιστο εξοπλισμό, εξυπηρετεί χωρίς ραντεβού και χωρίς καθυστέρηση, το παράβολο ανέρχεται στα 40 ευρώ ενώ υπάρχουν εκπτώσεις για διάφορες κατηγορίες, όπως άνεργους, πολύτεκνους κ.λπ.
Σημείωσε επίσης ότι στη μεθαυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας του θα εισηγηθεί ώστε να διεκδικηθεί η μείωση του παράβολου από τα 40 ευρώ στα 28, δηλαδή στην τιμή που ίσχυε πριν λειτουργήσουν τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ.
Ακόμη τόνισε ότι το δημόσιο ΚΤΕΟ της Μεσσηνίας μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο και των δίκυκλων οχημάτων και πως πρέπει να αποτελέσει και αυτό διεκδίκηση της Ομοσπονδίας.
Κλείνοντας ο κ. Φαββατάς ανέφερε ότι επιβάλλεται να μειωθεί το ύψος του παράβολου, ως κίνητρο για τους ιδιοκτήτες οχημάτων προκειμένου να θέτουν σε έλεγχο τα οχήματά τους, κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση οδικής ασφάλειας.

Πηγή: http://www.kalamatajournal.gr/ - Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου