Σελίδες

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Υπηρεσιακά Συμβούλια: Πώς θα εκλεγούν οι εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων

Με συμπληρωματική εγκύκλιο που εστάλη προς όλα τα υπουργεία και τις γενικές και ειδικές γραμματείες και κοινοποιήθηκε στην ΑΔΕΔΥ, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διευκρινίζει τις διαδικασίες για τις εκλογές αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στα υπηρεσιακά συμβούλια των δημοσίων υπηρεσιών.
Η εγκύκλιος υπενθυμίζει ότι δικαίωμα να εκλέγουν έχουν οι υπάλληλοι όλων των κλάδων προσωπικού που υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπηρεσιακού συμβουλίου. Επίσης το δικαίωμα να εκλέγουν έχουν μόνο όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα εκλογέων του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 της αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.37.9/683/οικ.19516/17.9.2001 (Β ́ 1246) υπουργικής απόφασης, μπορούν να παρατείνονται, όλες ή μερικές, οι προθεσμίες για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια, με απόφαση του οικείου Υπουργού ή του οργάνου που ασκεί την εποπτεία προκειμένου για τα κοινά υπηρεσιακά συμβούλια ν.π.δ.δ, ύστερα από εκτίμηση των ιδιαίτερων συνθηκών κάθε υπηρεσίας.
Ακόμη η εγκύκλιος αναφέρει ότι σύμφωνα τις διατάξεις της περίπτωσης β’ της παρ. 5 του άρθρου 5 του ν.4275/2014, εντός τριάντα (30) ημερών από την έναρξη ισχύος των οικείων οργανικών διατάξεων – προεδρικών διαταγμάτων που εκδίδονται για πρώτη φορά κατ ́ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 54 του ν. 4178/2014 και της παρ. 4 του άρθρου 35 του ν. 4024/2011, ήτοι τέλος Νοεμβρίου 2014, συγκροτούνται τα υπηρεσιακά συμβούλια των φορέων, εν προκειμένω των Υπουργείων κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις αυτές.
Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο ΕΔΩ

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου