Σελίδες

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ικανοποιημένοι από τη ζωή και από τη δουλειά τους το 5% των Ελλήνων

Το ανασφαλές και σαθρό περιβάλλον που ζει πλέον ο Έλληνας αποτυπώνει περίτρανα η έρευνα "Δείκτες Ευημερίας" που διενήργησε για πρώτη φορά η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, από το σύνολο του πληθυσμού πλήρως ικανοποιημένο από τη ζωή του συνολικά δηλώνει το 5,1% του πληθυσμού και πλήρως ικανοποιημένο από την εργασία του δηλώνει το 5% των εργαζομένων.
Ομοίως, πλήρως ικανοποιημένο με την οικονομική του κατάσταση δηλώνει μόλις το 1,4% των ερωτηθέντων, κάτι που αποτυπώνει το βαθμό της εισοδηματικής ανισότητας .
Το 3,3% του πληθυσμού δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τη ζωή του και το 2,9% των εργαζομένων δηλώνει πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την εργασία του.
Το ποσοστό των ατόμων που δηλώνει πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την οικονομική του κατάσταση ανέρχεται στο 11,7% του συνόλου, ενώ το 56,4% του φτωχού πληθυσμού δηλώνει καθόλου έως λίγο ικανοποιημένο από την οικονομική του κατάσταση.
Σύμφωνα με την έρευνα 6 στα 10 άτομα δηλώνουν πως ο τρόπος ζωής τους έχει περιεχόμενο σε μεγάλο βαθμό, ενώ 4 στα 10 άτομα διατυπώνουν λιγότερο αισιόδοξες αναφορές.
Διαβάστε όλη την έκθεση ΕΔΩ

Πηγή: http://www.fpress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου