Σελίδες

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

«Εκσυγχρονισμός» μέσω αναπαλαίωσης – πελατειακές πρακτικές στο Δημόσιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με πρωτοφανή προκλητικότητα συνεχίζονται οι πρακτικές «εκκαθάρισης» των «αντιφρονούντων» διευθυντικών στελεχών από τη Δημόσια Διοίκηση.
Μετά το Γενικό Διευθυντή του ΥΔΜΗΔ που υποβιβάσθηκε σε απλό υπάλληλο, σειρά είχαν ο αντίστοιχος Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας αλλά και η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού. Για την τελευταία, μάλιστα, κατατέθηκε και φωτογραφική τροπολογία στη Βουλή έτσι ώστε η απομάκρυνσή της να περιβληθεί από στοιχεία νομιμότητας.
Και στις τρείς περιπτώσεις πρόκειται για στελέχη υψηλού επιπέδου κατάρτισης που το μοναδικό τους «παράπτωμα» είναι ότι αρνήθηκαν να ενταχθούν στα νέα πελατειακά δίκτυα της συγκυβέρνησης ενώ άσκησαν -ως όφειλαν- το συνταγματικό τους δικαίωμα συμμετοχής στην απεργία -αποχή ενάντια στην «αξιολόγηση».
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως ο πολυδιαφημισμένος «εκσυγχρονισμός» του Ν. 4275 και των νέων Οργανισμών, δεν είναι παρά ευφημισμός που σκοπό έχει να αποκρύψει την κυβερνητική επιδίωξη για ακραίο κομματικό έλεγχο της Δημόσιας Διοίκησης.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν στις πελατειακές πρακτικές της Κυβέρνησης, στη μετατροπή της Δημόσιας Διοίκησης σε πειθήνιο εργαλείο της Κυβέρνησης και της Τρόικα. Καλεί, τέλος, τους εργαζόμενους μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις Ομοσπονδίες τους να υπερασπιστούν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το Δημόσιο ως φορέα προσφοράς στην κοινωνία.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου