Σελίδες

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του Κομπάνι από φορείς της Μεσσηνίας

Μέχρι τις 7 Δεκέμβρη θα συγκεντρώνουν φορείς της Μεσσηνίας τρόφιμα, είδη υγιεινής και φαρμακευτικό υλικό για τους πρόσφυγες του Κουρδικού Κομπάνι στη Συρία.
Πρόσφυγες που έφυγαν βίαια από τις εστίες τους, λόγω μιας πολεμικής σύρραξης η οποία συνδέεται με κάποιο τρόπο και με την κατάσταση που βιώνει σήμερα η πλειοψηφία των Ελλήνων…
Οι εκπρόσωποι των φορέων που ανέλαβαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και κάλεσαν τους εργαζόμενους του Νομού να ανταποκριθούν στο κάλεσμά τους.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας, Μιχάλης Μπορνόβας, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «πίσω από τις φλόγες και τις εκρήξεις υπάρχουν πάντα οι πρόσφυγες. Την ώρα που οι μάχες μαίνονται στο Κομπάνι, 100.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα, ζουν μέσα σε σκηνές, χωρίς τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης και σύντομα θα βρεθούν στο έλεος του χειμώνα. Η ευθύνη της διεθνούς κοινότητας είναι τεράστια. Εμείς, η Ελλάδα της κρίσης και της φτώχιας, αποφασίσαμε να σηκώσουμε ένα μέρος της ευθύνης».
Όπως επεσήμανε, κεντρικά την ευθύνη για τη συλλογή της βοήθειας, πήραν ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο», το ΚΕΘΕΑ, η Αλληλεγύη για όλους, το Συντονιστικό Κοινωνικών Ιατρείων - Φαρμακείων Αττικής και η ΑΔΕΔΥ.
Σε τοπικό επίπεδο στην πρωτοβουλία συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, το ΚΕΘΕΑ «Κύτταρο», το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η περιφερειακή παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα», το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, η Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων, ο Σύλλογος Ασφαλισμένων Ανασφάλιστων ΟΑΕΕ, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας και άλλοι φορείς.
Τα είδη που χρειάζονται είναι όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, παιδικό γάλα και κρέμα σε σκόνη, παιδικές πάνες, σερβιέτες, αντιπυρετικά, αντιυπεργασικά, αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, τραυματολογικό υλικό όπως γάζες, betadin, επίδεσμοι, οινόπνευμα, φάρμακα για διαβητικούς.
Ο Μιχάλης Μπορνόβας σημείωσε ακόμη ότι με μια πρώτη ματιά αυτό που συμβαίνει στο Κομπάνι δείχνει να αφορά την περιοχή μας, τόνισε όμως ότι αυτή η σύρραξη συνδέεται με την κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες, πως εκεί γίνεται πόλεμος με όπλα ενώ εδώ γίνεται πόλεμος με τις τράπεζες και το κεφάλαιο και πως πίσω από τους δύο πολέμους βρίσκονται τα ίδια μονοπωλιακά συμφέροντα.
Ο Γιώργος Παπαμακάριος, από το ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη», σημείωσε ότι η παραλαβή της βοήθειας γίνεται στο ΚΕΘΕΑ (Κουμουνδούρου 3, από τις 11 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, τηλ. 27210 89482), στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάγας για την ΑΔΕΔΥ (τηλ. 27210 90411), στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (πίσω από το παλιό Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, τηλ. 27210 89840) και στον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας, στο Ανατολικό Κέντρο.
Η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Νικολίνα Λέκκα, τόνισε ότι το Συνδικαλιστικό Κίνημα δείχνει την αλληλεγγύη τους στους λαούς που βάλλονται και χρειάζονται τη στήριξη των εργαζομένων των άλλων λαών.
Η Ελένη Μπεσσή, από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, από την πλευρά της σημείωσε ότι η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τους αποφάσισε τη στήριξη της συλλογής βοήθειας για τους πρόσφυγες του Κομπάνι με χρήματα.

Πηγή:http://www.kalamatajournal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου