Σελίδες

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Αναγκαστική εργασία... ακόμα και με πυρετό!

Ακόμα και όταν είναι άρρωστοι αναγκάζονται να πηγαίνουν στη δουλειά τους εργαζόμενοι άλλων χωρών, την ώρα που στην Ελλάδα, συνήθως, όταν νιώθουμε εξαντλημένοι ή έχουμε πυρετό, αποφεύγουμε να πηγαίνουμε στο γραφείο, ώστε να μην κολλήσουμε και τους άλλους. Η έρευνα της Vicks παρουσιάζει τις 15 χώρες, στις οποίες οι πολίτες πηγαίνουν στη δουλειά, ακόμα κι αν δεν αισθάνονται καλά.
Ακόμα και με κρυολόγημα ή γρίπη εργάζεται το 66% των ερωτηθέντων από το σύνολο αυτών που συμμετείχαν στην έρευνα.
Στην Κίνα και την Ουκρανία δε, οι άνθρωποι δουλεύουν, ακόμα κι αν είναι πολύ άρρωστοι. Το σχετικό ποσοστό στην πρώτη χώρα ανέρχεται σε 75% , ενώ στη δεύτερη είναι 71%. Από την άλλη πλευρά, μικρότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία, όπου το ποσοστό των εργαζομένων που δεν κάθεται σπίτι, ανέρχεται στο 48% και στις ΗΠΑ, όπου το ποσοστό είναι 41%.
Στην έρευνα συμμετείχαν η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Κίνα, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ινδία, η Ινδονησία, η Ιταλία, το Μεξικό, η Πολωνία, η Ρωσία, η Ισπανία, η Ουκρανία και οι ΗΠΑ.
«Οι άνθρωποι πάνε συνεχώς στη δουλειά υποφέροντας από κρυολόγημα και γρίπη κι αυτό συμβάλει στην εξάπλωση αυτών των ιών», επισημαίνει ο William Schaffner, καθηγητής προληπτικής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Vanderbilt στο Νάσβιλ. «Δεν πρέπει οι άνθρωποι να εξαπλώνουν τις αρρώστιες τους, είναι όμως δύσκολο να έχουμε κανονισμούς και νόμους για τα πάντα», προσθέτει στη συνέχεια.
Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι γενικά τα Κέντρα Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων ανά τον κόσμο, συμβουλεύουν τους πολίτες που πάσχουν από ιώσεις, να παραμένουν στα σπίτια τους για τουλάχιστον άλλες 24 ώρες από τη στιγμή που θα τους πέσει τελείως ο πυρετός.

Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου