Σελίδες

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

"Οδηγός του Πολίτη" από την Περιφέρεια Ηπείρου

Ο Οδηγός του Πολίτη περιέχει πληροφορίες για τις διοικητικές διαδικασίες της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ο Οδηγός του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου είναι μια δομημένη αποτύπωση των διοικητικών διαδικασιών, οι οποίες έχουν ως χαρακτηριστικό την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Η διάθεση αυτής της πληροφορίας στους πολίτες πραγματοποιείται μέσω του δικτυακού τόπου www.politis.gov.gr, ο οποίος δημιουργήθηκε με Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα.
Για κάθε διοικητική διαδικασία θα βρείτε πληροφορίες, όπως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, το νομικό πλαίσιο, το κόστος για τους πολίτες, το χρόνο διεκπεραίωσης και ισχύος, τα στοιχεία επικοινωνίας της αρμόδιας Υπηρεσίας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα καθώς και να μεταφορτώσετε σε ηλεκτρονική μορφή τα συνοδευτικά έντυπα. Δικτυακός τόπος: www.politis.gov.gr
Αριθμός διοικητικών διαδικασιών: 239.
Στόχος του Οδηγού είναι να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τους πολίτες με το οποίο θα εξοικονομούν χρόνο στην καθημερινότητα τους αφού θα μπορούν να ενημερώνονται και να αποκτούν έντυπα χωρίς να απαιτείται κάθε φορά η μετακίνησή τους στα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου.
Τα κύρια άμεσα οφέλη για τους πολίτες είναι:
• Η άμεση και ευκολότερη πρόσβαση στην πληροφόρηση για όλους τους πολίτες και κυρίως για τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις μετακινήσεις (π.χ. ΑΜΕΑ, κάτοικοι δυσπρόσιτων περιοχών, κ.α.)
• Η μείωση των μετακινήσεων των πολιτών με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων καθώς και την μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος.
• Η ομογενοποίηση της εξυπηρέτησης των πολιτών σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου με στόχο την προάσπιση της ισότητας μεταξύ των πολιτών.
• Η αύξηση της διαφάνειας και του αισθήματος εμπιστοσύνης προς τις δημόσιες υπηρεσίες.
• Η συμμετοχή των πολιτών στη βελτίωση των διοικητικών διαδικασιών καθώς έχει ενσωματωθεί η δυνατότητα επικοινωνίας με την Περιφέρεια Ηπείρου και η δυνατότητα αξιολόγησης της κάθε διοικητικής διαδικασίας. κ.α.
Ο παρών δικτυακός τόπος εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Περιφέρειας Ηπείρου για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες της Ηπείρου και θα ενημερώνεται συνεχώς τόσο με νέες διαδικασίες όσο και με όλες τις αλλαγές που προκύπτουν.
Ο ιστότοπος υποστηρίζει φωνητική ανάγνωση του περιεχομένου για την ενίσχυση της ίσης πρόσβασης προς την πληροφόρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου