Ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόλυσής τους κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας 17 σχολικοί φύλακες, με το αίτημα συζήτησης προσωρινής διαταγής, για να επιστρέψουν στη δουλειά τους στα σχολεία. Η προσωρινή διαταγή συζητήθηκε και σήμερα 13/08/2014 αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.
Ως μάρτυρες κατέθεσαν ο γεν. γραμματέας του Δήμου Καλαμάτας Βασίλης Χαντζής και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας Σπύρος Σαρδέλης. Ο τελευταίος τόνισε ότι ο μισθός των σχολικών φυλάκων εξοικονομείται από τα χρήματα που γλιτώνει ο δήμος από τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές που αποτρέπονται χάρη στην φύλαξη των σχολείων. Το ίδιο επεσήμανε και ο Βασ. Χαντζής, ενώ και οι δύο τόνισαν πως είναι κρίσιμο να επιστρέψουν στις δουλειές τους οι σχολικοί φύλακες, γιατί από τότε που μπήκαν στα σχολεία σταμάτησαν τα κρούσματα κλοπών και βανδαλισμών στους σχολικούς χώρους.
Επιπρόσθετα όπως είπε στην "Ε" ο δικηγόρος τους Δημήτρης Δρακόπουλος, ο ίδιος εξήγησε στο δικαστήριο ότι υπάρχουν 13.000 μαθητές και 97 σχολικά κτήρια, τα οποία περιέχουν διαδραστικούς πίνακες, οργανωμένα χημεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δηλαδή «περιουσία ανεκτίμητη η οποία αυτή τη στιγμή είναι εκτεθειμένη σε βανδαλισμούς». Επεσήμανε επίσης ότι ήδη έχουν σημειωθεί βανδαλισμοί και κλοπές σε σχολεία και πως «το κόστος αποκατάστασης των ζημιών είναι πολύ υψηλότερο από τη μισθοδοσία των σχολικών φυλάκων». Υπενθύμισε ακόμη πως μπορεί η πρώτη προσωρινή διαταγή κατά της διαθεσιμότητάς τους να είχε απορριφθεί, μετά όμως όταν εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα και εκδόθηκε απόφαση «παρέτεινε τη διαθεσιμότητα με το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας μέχρι φέτος στις 31 Ιουλίου». Αυτή τη στιγμή «δεδομένου ότι βγήκαν οι οριστικοί πίνακες τον περασμένο Μάιο, όπου οι 17 σχολικοί φύλακες δεν συμπεριλαμβάνονται στον ΑΣΕΠ, σημαίνει ότι μοιραία οδηγούνται σε απόλυση», εξήγησε. Και πρόσθεσε πως «αφενός δεν λαμβάνουν κανένα μισθό, αφετέρου μετά από 13 χρόνια υπηρεσίας στο Δήμο Καλαμάτας δεν θα πάρουν ούτε καν αποζημίωση απόλυσης -όπως προβλέπεται για όλους τους εργαζόμενους στο Εργατικό Δίκαιο». Οι σχολικοί φύλακες όμως «βάσει νόμου αποτελούν εξαίρεση, παράνομη κατ' εμάς, και δεν θα λάβουν καμία αποζημίωση».
Πηγή: http://www.eleftheriaonline.gr - Νικολέττας Κολυβάρη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου