Σελίδες

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Όλη η τροπολογία για τις αλλαγές στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Στην βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για τις αλλαγές στον νόμο για την αξιολόγηση από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκη .
Η σημαντικότερη αλλαγή στις διατάξεις του νόμου είναι η διαβεβαίωση ότι η βαθμολογία των υπαλλήλων που θα κριθούν κάτω από την βάση δεν θα επιφέρει και την απόλυση του από το δημόσιο αφού οι εν λόγω υπάλληλοι δεν θα υποστούν καμία έννομη δυσμενή συνέπεια.
Με την τροπολογία ρυθμίζονται ειδικά θέματα που αφορούν το αρμόδιο όργανο έκδοσης απόφασης επιμερισμού ποσοστών ανα κλίμακα βαθμολόγησης .
Ειδικότερα ενισχύεται ο ρόλος των αξιολογητών καθώς κατόπιν πρότασης αυτών πραγματοποιείται ο επιμερισμός όταν κατα την προβλεπόμενη περίοδο έκδοσης της σχετικής απόφασης το αρμόδιο όργανο που υπηρετούσε κατά το έτος της αξιολόγησης έλλειπε.
Επίσης προσδιορίζονται ενδεικτικός τα μέτρα βελτίωσης της απόδοσης του αξιολογούμενου με γνώμονα της βελτίωση της απόδοσης του υπαλλήλου αλλά και της υπηρεσίας Όπως αναφέρει η τροπολογία το σύστημα αξιολόγησης έχει πρωτίστως παιδαγωγικό χαρακτήρα και αποβλέπει στην βελτίωση της απόδοσης Παράλληλα προβλέπεται ότι η αυτοαξιολόγηση δεν αναστέλλει τα επόμενα βήματα της αξιολόγησης ώστε να είναι δυνατή και απρόσκοπτη η αξιολόγηση.
Η σημαντικότερη όμως διάταξη είναι ότι προβλέπεται στην τροπολογία και καθίσταται σαφές ότι η εφαρμογή της αξιολόγησης δεν συνδυάζεται με οποιαδήποτε έννομη δυσμενή συνέπεια με το αποτέλεσμα της αξιολόγησης. Δηλαδή η βαθμολογία του υπαλλήλου δεν επιφέρει την απόλυση του ή την αλλαγή του καθεστώτος εργασίας του.
Επίσης οι διατάξεις της τροπολογίας προβλέπουν ότι επανακαθορίζονται οι προθεσμίες σύνταξης των εκθέσεων αξιολόγησης Από τις προτεινόμενες διατάξεις προκαλείται, επί των προϋπολογισμών των οικείων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, πρόσθετη επιβάρυνση, από την κάλυψη του κόστους συμμετοχής των αξιολογουμένων με μέσο όρο βαθμού 6 και κάτω σε προγράμματα επιμόρφωσης. Δείτε εδώ όλη την τροπολογία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου