Σελίδες

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Κάλεσμα του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ν. Μεσσηνίας για συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ μαζί με την ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ 24100
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
e-mail: nlekka@hotmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ν. Μεσσηνίας καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, να συμμετέχουν στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ μαζί με την ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.
Κλιμακώνουμε και διευρύνουμε τον αγώνα μας. Οι κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, συνεχίζονται με στόχο να διευρυνθούν και να αποκτήσουν γενικότερα εργατικά και λαϊκά χαρακτηριστικά.
Αντιδρούμε στην διαθεσιμότητα που θα οδηγήσει στις απολύσεις, στην συρρίκνωση του δημοσίου και κατ’ επέκταση στο περιορισμό των κοινωνικών αγαθών. Η εκπαίδευση είναι ένας χώρος που ήδη έχει υποστεί τις συνέπειες. Αναπληρωτές και ωρομίσθιοι δεν επαναπροσλήφθηκαν, ειδικότητες τεχνικής εκπαίδευσης καταργήθηκαν, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για την αντικατάστασή τους από την ιδιωτική επιχειρηματικότητα. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί μέσω ΕΣΠΑ, ενώ τα ειδικά σχολεία λειτουργούν χωρίς βοηθητικό προσωπικό.
Η δημόσια υγεία ασθενεί, με τους ανασφάλιστους να αυξάνονται και να μην έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτή. Το νοσηλευτικό και το ιατρικό προσωπικό έχει μειωθεί δραματικά.
Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο επόμενος στόχος.
Το συνδικαλιστικό κίνημα είναι πρόμαχος μια δημόσιας διοίκησης που θα διέπεται από αξιοκρατία και σωστή οργάνωση. Αυτό δεν θα επιτευχθεί όμως μέσω απολύσεων, οριζόντιων περικοπών και κατάργηση θέσεων, ακόμα και από υπηρεσίες που έχουν πραγματική έλλειψη προσωπικού, όπως για παράδειγμα το ΙΚΑ.
Το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα είναι ο επόμενος τομέας που θα υποστεί τις συνέπειες αυτής της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής.
Πλεονάσματα που οδηγούν σε ανεργία, εξαθλίωση και κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων δεν ωφελούν τους πολίτες καμίας χώρας.
Με τη μαζική συμμετοχή μας, μπορούμε να δείξουμε τη δύναμή μας και πετύχουμε τους στόχους μας.
Δεν έχουν την πολυτέλεια να αδιαφορούμε.
Μην περιμένουμε να συμβούν τα χειρότερα για να αντιδράσουμε, γιατί τότε θα είναι αργά.
Όλοι μαζί στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί, στις 6 Νοεμβρίου, στο Εργατικό Κέντρο της Καλαμάτας στις 10.30 π.μ.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία
Η Πρόεδρος                      Ο Γραμματέας

Λέκκα Νικολίνα                  Παν. Κάρκαλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου