Σελίδες

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Δωρεάν CD με το Ubuntu για την αντικατάσταση των Windows XP απο το Δήμο του Μονάχου

Φαίνεται πως ο Δήμος του Μονάχου της Γερμανίας ενδιαφέρεται και φροντίζει για τους πολίτες του σε επίπεδα που για την ελληνική πραγματικότητα φαντάζουν εξωπραγματικά.
Είναι γνωστό πως τον Απρίλιο του 2014 η Microsoft θα σταματήσει την υποστήριξη μέσω αναβαθμίσεων ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα Windows XP. Λόγω της δημοφιλίας που ακόμα απολαμβάνουν τα XP αναμένεται να υπάρξουν πολλοί ιοί και exploits που δεν θα αντιμετωπίζονται. Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης ο Δήμος του Μονάχου στρέφεται στο Linux και συγκεκριμένο στο Ubuntu. Αναμένεται λοιπόν να προετοιμάσει περίπου δύο χιλιάδες CD με το Ubuntu 12.04 LTS. Ο διαμοιρασμός των CD θα γίνεται απο τη βιβλιοθήκη του πολιτιστικού κέντρου (Gasteig) της πόλης. Η κίνηση αυτή προφανώς απευθύνεται στους αρχάριους χρήστες οι οποίοι δυσκολεύονται στο κατέβασμα και το "κάψιμο" της διανομής και τους προσφέρει μια έτοιμη λύση.
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος Δήμος στρέφεται στο Linux και γενικότερα στο Ανοικτό Λογισμικό, εξοικονομώντας παράλληλα αρκετά εκατομμύρια Ευρώ.

Πηγή: http://www.linuxinside.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου